Siirry sisältöön

Lemmikkien yleisimmät päivystysvaivat

Vatsavaivat ja myrkytykset

Lemmikkien omistajat kohtaavat usein tilanteita, joissa nopea reagointi on elintärkeää. Yksi yleisimmistä syistä hakeutua päivystävän eläinlääkärin vastaanotolle on lemmikin äkilliset vatsavaivat. Oireet voivat ilmetä oksenteluna, ripulina tai yleisenä apeutena. Vatsavaivat voivat johtua monista syistä, kuten ruokavalion äkillisestä muutoksesta, sopimattoman ruoan syömisestä tai jopa vakavammista syistä kuten suolistotukoksesta.

Myrkytykset ovat toinen yleinen päivystystapaus. Lemmikit ovat uteliaita luonteeltaan, ja ne saattavat päätyä maistelemaan myrkyllisiä kasveja tai aineita. Myrkytysoireet vaihtelevat lievästä pahoinvoinnista vakaviin neurologisiin oireisiin. Jos epäilet lemmikkisi saaneen myrkytyksen, on tärkeää toimia nopeasti ja ottaa yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin, kuten Eläinlääkäri Helsinki – Päivystyspalvelut.

Loukkaantumiset ja onnettomuudet

Lemmikit, erityisesti vilkkaat koirat ja uteliaat kissat, voivat joskus joutua onnettomuuksiin, jotka vaativat välitöntä huomiota. Putoamiset, liikenneonnettomuudet tai yhteentörmäykset toisten eläinten kanssa voivat aiheuttaa murtumia, haavoja tai muita vammoja. Me Eläinsairaala Aistissa olemme valmiita tarjoamaan apua kaikissa näissä tilanteissa, ja meidän ortopedian osaamisemme on huippuluokkaa.

Kun lemmikki loukkaantuu, on tärkeää pysyä rauhallisena ja toimittaa se mahdollisimman nopeasti eläinlääkärin tarkastettavaksi. Meidän Eläinsairaala Aisti – Päivystävä eläinlääkäri 24/7 palvelumme varmistaa, että lemmikkisi saa tarvitsemansa hoidon milloin tahansa.

Hengitysvaikeudet ja allergiset reaktiot

Hengitysvaikeudet lemmikeillä voivat olla merkki monista eri sairauksista, kuten astmasta, sydänsairauksista tai hengitysteiden tulehduksista. Allergiset reaktiot voivat myös aiheuttaa hengitysoireita ja ne voivat olla hengenvaarallisia, jos niitä ei hoideta oikein. Oireet voivat ilmetä äkillisenä hengenahdistuksena, yskänä tai jopa sinertävinä limakalvoina.

Me Eläinsairaala Aistissa ymmärrämme, kuinka stressaavaa on nähdä lemmikin kärsivän hengitysvaikeuksista. Kardiologian ja sisätautien asiantuntijamme ovat valmiina auttamaan ja tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa. Lisätietoja päivystyspalveluistamme löydät sivultamme Eläinsairaala Aisti– Päivystyspalvelut.

Äkilliset neurologiset oireet

Äkilliset neurologiset oireet, kuten kohtaukset, tajunnan menetykset tai halvausoireet, ovat vakavia tilanteita, jotka vaativat välitöntä eläinlääkärin arviointia. Nämä oireet voivat viitata aivoperäisiin sairauksiin, kuten epilepsiaan tai aivokasvaimeen, tai ne voivat olla seurausta myrkytyksestä tai aineenvaihdunnan häiriöistä.

Meidän neurologian erikoisosaaminen Eläinsairaala Aistissa on lemmikkisi parhaaksi.

Silmä- ja korvavaivat

Silmä- ja korvavaivat ovat yleisiä lemmikeillä ja voivat aiheuttaa paljon epämukavuutta ja kipua. Silmätulehdukset, vierasesineet tai vakavat sarveiskalvon vauriot ovat esimerkkejä tilanteista, jotka vaativat pikaisia toimenpiteitä. Korvien osalta tulehdukset, punkit tai vierasesineet voivat aiheuttaa kutinaa, päänympäryksen ravistelua ja jopa tasapaino-ongelmia.

Me Eläinsairaala Aistissa tarjoamme kattavat päivystyspalvelut myös silmä- ja korvavaivojen osalta. Kokeneet eläinlääkärimme ovat valmiita tutkimaan ja hoitamaan lemmikkisi vaivat, jotta ne voivat palata normaaliin elämään mahdollisimman pian.