Siirry sisältöön

Sterilaatio ja kastrointi Eläinsairaala Aistissa: Eläinlääkärin ammattitaitoista hoitoa

Mitä tarkoittaa lemmikin kastrointi ja sterilisaatio?

Kun puhutaan lemmikkien kastroinnista ja sterilisaatiosta, tarkoitetaan toimenpiteitä, jotka estävät lemmikin lisääntymiskyvyn. Koiran kastraatio tarkoittaa uroksen kiveksien poistoa, kun taas koiran sterilaatio viittaa naaraiden munasarjojen tai koko kohtu-munasarjayhdistelmän poistoon. Kissan kastraatio ja kissan sterilaatio noudattavat samaa periaatetta, mutta ovat sovellettuja toimenpiteitä pienemmille eläimille. Nykyaikainen koiran sterilointi tähystyksellä on vähemmän invasiivinen vaihtoehto, joka tarjoaa nopeamman toipumisen ja vähemmän kipua lemmikille.

Me Eläinsairaala Aistissa ymmärrämme, että lemmikin terveys ja hyvinvointi ovat omistajille ensiarvoisen tärkeitä. Siksi tarjoamme ammattitaitoista ja hellävaraista hoitoa kaikille sterilointi- ja kastraatiotoimenpiteille. Käytämme uusimpia tekniikoita ja varmistamme, että lemmikkisi saa parasta mahdollista hoitoa koko toimenpiteen ajan.

Milloin kastraatio tai sterilaatio voidaan tehdä?

Lemmikin kastraatio tai sterilaatio voidaan suorittaa useimmiten sen saavutettua sukukypsyyden. Ikä, jolloin toimenpide on suositeltavaa, voi vaihdella eläimen rodun, koon ja terveydentilan mukaan. On tärkeää keskustella eläinlääkärin kanssa optimaalisesta ajankohdasta toimenpiteelle, jotta lemmikin terveys ja hyvinvointi voidaan varmistaa.

Meillä Eläinsairaala Aistissa suosittelemme aina yksilöllistä lähestymistapaa. Asiantunteva tiimimme neuvoo sinua mielellään parhaasta ajankohdasta toimenpiteelle, ottaen huomioon lemmikkisi yksilölliset tarpeet. Ota yhteyttä ja varaa aika konsultaatioon, niin voimme yhdessä suunnitella lemmikkisi hoitopolun.

Kuka toimenpiteen tekee?

Sterilointi- ja kastraatiotoimenpiteet suoritetaan aina kokeneen eläinlääkärin toimesta. Me Eläinsairaala Aistissa olemme ylpeitä korkeasti koulutetusta henkilökunnastamme, joka on erikoistunut erilaisiin kirurgisiin toimenpiteisiin. Eläinlääkärimme ovat sitoutuneita tarjoamaan parasta mahdollista hoitoa ja varmistamaan, että lemmikkisi on turvallisissa käsissä.

Käytämme aina viimeisintä teknologiaa ja menetelmiä, kuten koiran sterilointi tähystyksellä, joka on edistyksellinen ja vähemmän kivulias vaihtoehto perinteisille menetelmille. Voit luottaa siihen, että lemmikkisi saa meillä parasta mahdollista hoitoa.

Mitkä ovat toimenpiteen hyödyt?

Lemmikin sterilointi ja kastraatio tuovat monia hyötyjä sekä lemmikille että omistajalle. Näitä hyötyjä ovat muun muassa:
– Vähentynyt riski tietyille kasvaimille, kuten kives- ja nisäkasvaimelle.
– Käyttäytymismuutokset, jotka voivat vähentää aggressiivisuutta ja merkkailua.
– Vähentynyt halu karkailla, mikä pienentää onnettomuusriskiä.
– Ei odottamattomia pentueita, mikä auttaa vähentämään kodittomien eläinten määrää.

Me Eläinsairaala Aistissa olemme sitoutuneet lemmikkisi terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. Keskustelemme mielellämme kanssasi toimenpiteen hyödyistä ja siitä, miten se voi parantaa lemmikkisi elämänlaatua. Ota yhteyttä ja varaa aika, niin voimme yhdessä suunnitella parhaan mahdollisen hoidon lemmikillesi.