Neurologia

Koirilla ja kissoilla kuten meillä ihmisilläkin on joitain sairauksia jotka ensisijaisesti ja joskus yksinomaan vaikuttavat hermostoon. Neurologinen sairaus voi sijaita keskus- tai ääreishermostossa. Keskushermoston sairauksiin kuuluvat aivojen ja selkäytimen sairaudet. Ääreishermoston sairauksiin kuuluvat hermojuurten, ääreishermojen ja lihasten sairaudet. Halvaantumiset ja kohtaukset ovat yleisimpiä neurologisia sairauksia kissoilla ja koirilla. Kipu (selkäkipu), ontuminen, tasapaino-ongelmat, epänormaali koordinaatio, normaalista poikkeava psyykkinen mielentila/käyttäytyminen, kuin myös heikko fyysinen suoritus ovat kaikki merkkejä mahdollisesta neurologisesta sairaudesta. Ontuminen, lihasten heikkeneminen ja/tai katoaminen, lihastärinä ja -kouristukset viittaavat yleensä neurologiseen toimintahäiriöön.

Tietous ihmis- ja eläinlääketieteessä kasvaa jatkuvasti. Ihmislääketieteessä olemme tottuneet kääntymään erikoislääkärin puoleen mikäli tarvitsemme erikoistutkimuksia saadaksemme vaivaamme tehokkainta hoitoa. Sama tilanne on eläinlääketieteessä. Koirat ja kissat joilla on neurologinen sairaus tarvitsevat usein erikoistutkimuksia joita ei kaikilta eläinlääkäriasemilta ole saatavilla.

Aisti on erikoistunut eläinneurologiaan ja henkilökunta kouluttautunutta tälle alalle, käytössämme ovat kaikki tarvittavat ajanmukaiset välineet. Aistissa voidaan tutkia ja hoitaa kaikki neurologiset häiriöt neurokirurgia mukaan lukien.