Kasvainsairauksien hoito

Aistissa on myös kasvainsairauksiin perehtyneitä eläinlääkäreitä. Kasvainsairaudet eivät ole harvinaisia koirilla ja kissoilla. Kasvaindiagnoosi ei kuitenkaan ole läheskään aina kuolemantuomio. Nykyään monia kasvainsairauksia pystytään hoitamaan niin, että eläimelle saadaan lisää laadukasta elinaikaa, tai jopa parantamaan sairaus. Hoidon suunnitttelussa on erittäin tärkeää saada tarkka diagnoosi ja selvittää kasvaimen levinneisyys. Laboratoriotutkimusten lisäksi apuna tarvittaessa käytetään röntgen-, tietokonetomografia- tai ultraäänitutkimusta.

Eläinsairaala Aistissa pystytään tutkimaan ja hoitamaan myös vaikeampia kasvainsairauksia. Kirurgia on edelleen tärkein kasvainten hoitomuoto, mutta lääke- ja muut hoidot ovat yleistymässä. Viime vuosina on kehitetty eläimille tarkoitettuja syöpälääkkeitä ja uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja on kehitteillä jatkuvasti .

Käytösklinikka

Käytösklinikka

Käytösklinikkaa johtaa pitkän kokemuksen omaava englantilainen eläinten käyttäytymisasiantuntija MSc David Appleby. Koirilla ja kissoilla esiintyy erilaisia käytösongelmia kuten aggressiivista käytöstä, kodin tuhoamista, […]